Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/nutgraf.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 580
Baggrund for portrætterne | Nutgraf
Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/nutgraf.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 580

Baggrund for portrætterne

Dette site er lavet som produktionsdelen til det journalistiske speciale ’Multimedieportrættet – en eksplorativ undersøgelse’, afleveret 11. november 2014 på Roskilde Universitet.

 I specialet ser vi på, hvordan og i hvilket omfang en lang række virkemidler inden for de overordnede kategorier hypertekstualitet, multimedialitet og interaktivitet anvendes på udvalgte danske netaviser.

 Vores empiriske analyse viser, at især kristeligt-dagblad.dk omfavner og har en konsistent brug af multimedielle virkemidler som video, lyd (tale fra kilder og portrætpersoner), musik, grafik, animationer m.m. i portræt- og featuregenren.

 Virkemidler som eksterne links (hypertekstualitet), kommentarfelter og andre interaktive features er dog ikke udbredte på de undersøgte medier, politiken.dk, berlingske.dk og kristeligt-dagblad.dk.

 Disse fund har vi haft i baghovedet ved udarbejdelsen af de to multimedieportrætter her på siden. Det kommer til udtryk ved, at vi ud over virkemidler som fotos, arkivmateriale, faktabokse, video, lyd, soundslides og musik har tænkt i interaktive muligheder.

 Vi kunne godt have tænkt os en feature, der gav læserne mulighed for at chatte med hovedpersonerne i de to portrætter, Ingvar Cronhammar og Hans Otto Jørgensen. Af både praktiske og tekniske årsager har det dog ikke været muligt for os at realisere dette ønske.

 I stedet har vi i portrættet af Ingvar Cronhammar givet læserne mulighed for at påvirke fortællingen og interagere med journalisten bag ved at indsende fotos af skulpturen Elia, Cronhammars hovedværk fra 2001. Ved at klikke sig frem i billedhjulet i den sidste halvdel af portrættet kan man se, at der allerede er et par læsere, der har benyttet sig af denne mulighed.

 Derudover har vi brugt få eksterne links i produktionerne. Det skal illustrere, at det ikke er nogen skam at sende læseren ud af ens eget site, men først og fremmest give mulighed for at tilegne sig mere viden om de to portrætterede kulturpersonligheder.

 En mere uddybende præsentation af de enkelte portrætter findes i vores speciale.

God læselyst.

David Rebouh og Simon T. Schultz